Om oss
Karen Valeur Flaten, Bergen Terapihund, ©HugoIvanHatland

Bergen Terapihund er Karen Valeur Flaten og hundene Mie og Toby. Hundene er utdannet hos Norske terapihundskolen, og er trent opp til å kunne bistå i terapeutiske situasjoner. De skal støtte, motivere og inspirere, samtidig som de må være egnet, trygge og sosiale. Mie og Toby er robuste hunder, som takler møter med nye mennesker og miljøer. 


Bergen Terapihund ble startet i 2014 og drives av Karen Valeur Flaten. Hun er utdannet barnehagelærer og har lang fartstid som pedagog. Karen har drevet med hund siden 2000. Hun underviser også i faget "Dyreassistert terapi og assistanse" på Universitetet i Bergen, og jobber som instruktør for Norske Terapihundskolen. 

Hundene våre

Mie, Bergen Terapihund, Eurasier, ©HugoIvanHatland

Mie er en vakker hund, av rasen eurasier, som ble født i 2012. Hun er en trygg, selvsikker og glad hund som liker å trene og jobbe. Mie ble godkjent terapihund høsten 2014. I juni 2016 ble hun godkjent fadderhund og lesehund (R.E.A.D.).


Som hunder flest har også Mie sin egen personlighet. En gang ble hun kalt bamsehund av et lite barn, og det er ingen dårlig observasjon. Mie er en typisk eurasier; vakker, sta, har egne meninger og mye selvtillit. Hun er lærenem, sosial, er glad i kos og hilser på de fleste.


Mie henter uoppfordret inneskoene når Karen kommer hjem, og en gang sladret Mie på Toby da han sto oppå bordet og forsynte seg med kake.

Toby ble født i 2011, og er en hund av rasen cavalier king charles spaniel. Han er godkjent  terapihund. 


Toby kan lett oppfattes som dum og deilig, men ikke sku ham på hårene. Toby er en hund med masse personlighet, en skikkelig godklump som elsker oppmerksomhet, klapp og kos. Han fremstår gjerne som bedagelig, stille og beskjeden, men stråler opp når noen tar initiativ. 


Tobys hovedinteresse er kos og mat, og han er ikke veldig kresen av seg. Sylteagurk, eplebiter, gulrotskall, sure kjøkkenkluter. Det meste går ned. En gang hadde Toby hjemme-alene-fest, og da koste han seg med innholdet i en stor konfekteske. Det gikk heldigvis bra.